Fortelte
Isabella 2015
Isabella 2014
Isabella 2013
Isabella 2012
Isabella 2011
Isabella 2010
Isabella 2009
Isabella 2008
Isabella 2007
Isabella 2006
 
CampForever 2010
CampForever 2008
 
Doréma 2008
Doréma 2007
 
DWT Telte 2015
DWT Telte 2014
DWT Telte 2013
DWT Telte 2012
DWT Telte 2011
DWT Telte 2010
DWT Telte 2009
DWT 2008 nyheder
DWT Telte 2008
DWT Telte 2007
DWT Telte 2006
 
Gerjak 2008
 
Inaca 2008
Inaca 2006
 
Kampa 2015
Kampa 2014
 
Svenske Telt 2015
Svenske Telt 2014
Svenske Telt 2012
Svenske Telt 2011
Svenske Telt 2010
Svenske Telt 2009
Svenske Telt 2008
Svenske Telt 2007
Svenske Telt 2006
 
Trigano 2014
 
Ventura 2015
Ventura 2014
Ventura 2013
Ventura 2011
Ventura 2010
Ventura Basic
Ventura 2009
Ventura 2008
Ventura 2007
 
Walker 2015
Walker 2014
Walker 2013
Walker 2012
Walker 2011
Walker 2010
Walker 2009
Walker 2008
Walker 2007
Walker 2006
Diverse emner
Forteltet
A-mål
Fast gulv (2007)
Fast gulv (2004)
Fast trægulv
Inspireret af...
Fortelt-varmer
Gulvtæppe
Kongeligt besøg
Nyheder om fortelte
Shadow solstykke
StandBy telt
Teltmesteren
Vask af fortelt
Vedligeholdelse
Forteltet og vintervamping
Vinterforteltet
Gode råd til vinter
Fastliggerteltet skal tages ned om vinteren
Husk at se til dit fortelt om vinteren
Vinter stiller store krav
Vintercamping
Videoklip
 
 
Fortelt-fabrikanter
DWT
Isabella
Walker

Isabella 2013 - Udsøgte materialer og kvalitet i alle detaljer - Del2

Når man besøger en dansk campingplads er men ikke i tvivl om Isabella popularitet hos de danske campister. For mange af dem er det ikke kun forteltet som skal være fra Isabella. Også tilbehør og møbler skal have samme design og høje kvalitet. Derfor er Isabella nok den producent som har det største og mest komplette tilbehørsprogram til deres mange produkter. I dag starter vi med at vise Isabellas solsejl og viser bagefter et bredt udvalg fra fabrikkens tilbehørsprogram.

Isabella Transit er et kombineret solsejl og fortelt, som hurtigt kan bygges op fra Solsejl til Solsejl med sider eller et helt lukket fortelt. Der er indvendigt fastmonteret rullegardiner, som kan skærme af for stærksollys og nysgerrige blikke, hvis der soves i forteltet. Isabella Transit er syet i coatet polyester. Der er to modeller som begge er 230 cm dybe og henholdsvis 320 og 400 cm brede.


Isabella Sun Shine, er et traditionelt solsejl med sider hvor der er indsyet et stort vinduesstykke. Sun Shine er syet i en let og rengøringsvenlig tekstil som kaldes IsaLite. Sun Shine kan spændes ekstra hård op da der er monteret lynlåslommer ved hjørnestængerne. Isabella Sun Shine er 250 cm dyb og fås i A-mål fra 800 til 1175 cm.


Isabella Shadow er dejlig klassiker at have med på campingrejsen. Det enkle og praktiske solsejl er 200 cm dybt og fås i 5 forskellige størrelser; 240, 300, 360, 400 og 500 cm. Mange har endda flere størrelser med, som så kan sættes op efter behov, f.eks. et ekstra halvtag, som overdækning for cykler eller andet udstyr. Isabella Shadow kan suppleres med en eller to netsider eller en solreflekterende netfront.


Isabella Eclipse er et solsejl der både kan sættes direkte på campingvognen, og som frontsolsejl på et fortelt. Eclipse passer til næsten alle Isabella fortelte. Hvis du har et Isabella Magnum, skal du dog først snakke med din forhandler om mulighederne. På billedet er Eclipse monteret som frontsolsejl. Med en dybde på 225 cm får du et dejligt overdækkede areal. Sider kan monteres efter behov, og du kan bruge samme model i begge sider. Isabella Eclipse få i A-mål fra 850 til 1.125 cm.


Isabella har til årgang fornyet næsten hele programmet af læsejl. Hele fire af de fem modeller er fornyet. Øverst til venstre ser du Isabella Ventus, der er et 4-fløjet læsejl med mål på 460 x 110 cm. Ventus er syet i acryl med netmateriale i PVC. Farverne hedder Granite/Black og det leveres med CarbonX stænger.

Øverst til højre ser du Isabella Linea, som er et 4-fløjet læsejl der måler 460 x 110 cm. Isabella Linea er syet i acryl med store sidestykker i folie/PVC. Farverne hedder Granite/Black og det leveres med CarbonX stænger.

Isabella Acryl (i midten til venstre) er et nyt trefløjet med mål på 460 x 130 cm. Isabella Acryl er syet i acryl og farven hedder Granite. Det leveres med Zinox stålstænger.

Isabella Sun (i midten til høje) er trefløjet med mål på 460 x 130 cm. Isabella Sun er syet i belagt polyester og farven hedder Grå. Sun leveres med Zinox stålstænger.

Flex Grey Basis er et nyt fleksibelt solsejl der kan udbygges efter behov. Basismålet på de tre første sektioner er 460 x 140 cm. Basislæsejlet kan udbygges uendeligt med tilkøb af 154 cm brede ekstrasektioner. Flex Grey Basis er syet i belagt polyester og leveres med Zinox stålstænger.


Isabella Space DeLuxe er et fleksibelt opbevaringstelt som kan bruges til mange formål, lige fra opbevaring til ekstra overnatningsmuligheder. Isabella Space DeLuxe har flere ventilationsmuligheder og to af siderne kan åbnes. Bundmålet er 220 x 150 cm. Space DeLuxe er syet i rengøringsvenlige IsaTex, har en indvendige græskant og et stel i stål.


De fleste af Isabellas telte kan fås med både de lette CarbonX stænger og de mere traditionelle Zinox stålstænger. Nederst ser du det nye Isabella T-Rex låsebeslag for sammensatte Zinox stålstænger. Det tilsvarende beslag for CarbonX stænger hedder IsaFix (ikke afbilledet).


For at sikre optimal behandling af dit fortelt har Isabella fået udviklet et nyt Hercules Twin hjælpeværktøj. Her ser du det brugt til opspænding af det gamle system med vingemøtrikker. Hercules Twin kan selvfølgelig også bruges sammen med T-Rex og IsaFix beslagene. I hjørnet ser du en pløkhammer med træskaft og en Isabella pløkoptager.


En pløk er vel bare en pløk? – Nej slet ikke. Herover ser du det udvalg som Isabella benytter sig af. Fra venstre ser du trådpløk (20 cm), Tarzan-pløk (23 cm), trådpløk (24 cm), plastpløk (20 cm), plastpløk (30 cm) og U-pløk (18, 24 eller 30 cm). Herefter Typhoon stormbardun og ekstra Typhoon bardunsnor. Nederst ser du tre slags almindeligt bardunsnor og sidst to slags bardunstrammere.


Til at stormsikre dit Isabella fortelt, både sommer og vinter, har Isabella udviklet en ekstra solid snoet stormpløk kaldet StormAncor, der sikrer et ekstra solidt fæste i jorden. Forteltet sikres bedst med stormbånd monteret indvendigt om hjørnekrydset i nylon. Du kan vælge at købe stormbåndet alene eller som et særligt stormsikringssæt, der består af stormbåndet og en særligt udviklet stormpløk. Til at holde forteltes sider stramme og minimere at de blafrer under vindens pres, kan du få IsaLink stormopspænding, der sættes på beslagene med en IsaFlex gummistrop. IsaLink passer på de fleste Isabella-modeller. Har du et ekstra gammelt fortelt kan din lokale Isabella forhandler evt. hjælpe dig med mere viden.


Alt efter om du ligger fast hele sommeren på samme sted eller i kortere tid som rejsecampist, er der stor komfort i at have et gulv i forteltet. Mange rejsecampister klarer sig med en presenning og fortelttæppe. En del vælger også enten at tage Isabella GroundCover eller Isabella ComfortCarpet med (måske begge). Det giver en ekstra god komfort i forteltet. Det er normalt kun fastliggere som har en fast gulv med de smarte Isabella Floor fliser. Isabella Floor er konstrueret så de låser sig ind i hinanden. Fliserne kan skæres til efter behov og som ekstraudstyr kan du få praktiske skråstykker og hjørner.


For et par år siden var det kun muligt at få en dørmarksie til Isabella Penta. Siden er der også kommet en model til sidedøre (gavldøre) og nu også til Universalmodellerne 420 og 360. En dørmarkise er med til at give læ omkring teltdøren.


Isabella har to modeller af vinduesmarkiser. Den ene model et i en tekstil med et solfilter og den anden i helt tæt belagt polyester. Begge modeller fås med Isabellas særlige ”Band·it softgrip-håndtag der er fremstillet i et uforgængeligt materiale, som er nemme at montere, kan tilpasses individuelt og passer til alle campingvogne.


Isabella har ny flere slags skillevægge (eller rumdelere) som kan bruges til enten at opdele forteltet i flere rum, eller til at dele det op i en indendørs og en veranda-del. Nyeste skud er en skillevæg til Isabella Penta (nederst til venstre). Der findes også en skillevæg til udbygninger og så kan du også få en netside, som kan monteres i stedet for det oprindelige panel.


Der skal ikke ret meget til før det roder i forteltet. Da man sjældent har reoler og skabe med på camping, er anskaffelse af en organizer et oplagt valgt. Isabella har tre fastemodeller. Med Organizer Tall (høj) der måler 80 x 215 cm og Organizer Low (lav), som kan placeres under vinduer. Begge modeller monteres på vognsiden og er fremstillet i belagt polyester. TopOrganizer er et opbevaringsnet, som kan placeres faste eller ekstra monteret overliggere.
Nettet syet i sort net/polyester og kan maksimalt bære 5 kg.


Isabella har flere tasker på programmet. Der er telttasker i tre størrelser, stangtaske, tilbehørstaske og en meget anvendelig pløktaske, alle er sorte og har broderet logo samt lukning med lynlås. Som noget nyt kan du også få en Toilettaske som er praktisk til campingbrug. Tasken har vandtæt lynlås, masser af lommer og kan hænges op så der er let adgang til hele indholdet. Den måler 30 x 20 x 10 cm, og fås i farverne Mercury eller Scarlet.


Alle Isabella tekstiler er designet så de matcher de forskellige modellers grundfarver. De fleste af dem kan også fås til andre modeller. Det er ofte populært at give sit Isabella telt et unikt design ved at vælge alternative tekstiler. Når tekstilerne er valgt er de mange som efterfølgende vælger at skifte hynder og lampeskærme ud med nye i matchende designs. Isabellas luksusplaid har en blød inderside og ruskindslook på ydersiden. Den måler 180 x 130 cm, er syet i smudsafvisende microfibermaterialer.


Vil du gerne have belyst indgangsdør i dit fortelte kan vi anbefale Isabella Tubelight. Er du træt af klapren fra lynlåsskydere, så kan du få Isabella Zip Covere som er stopper larmen.
Hvis dit fortelt trænger til rengøring af alger og andre belægninger på ydersiden kan du vælge først at rense det med Alpha 123 teltrens og efterfølgende supplere vandtætheden af akryltelte med Isabellas AquaTex imprægnering.


I 2013 kommer Isabellas campingmøbler i nyt design. Sieger bordene fås nu i både blå, hvide og grå farver. Sieger stolene fås med gråt stel, og så kan du nu få en grå og solid Isabella instruktørstol.


Skulle uheldet være ude, så kan dit Isabella fortelt næsten altid repareres af Isabella's reparationsafdeling. Udover mange års ekspertise, så ligger de inde med ruller af stort set alle slags tekstiler. Om det så er de brune frynser fra 1970’erne, så har afdelingen dem. Mange som har været ude for uheld ringer blot til fabrikken, hvor de får en snak med afdelingen om mulighederne. Efterfølgende sendes teltet med fragt til Vejle, hvor det repareres og sendes retur. Andre vælger at lade reparationen ske gennem en forhandler.

Du kan se meget mere om Isabella på www.isabella.dk 

Klik her og læs mere i del 1
 
Tekst og billeder: Jens-Peder Rasmussen & pressefotos
© Campingferie.dk 2012