Fortelte
Isabella 2015
Isabella 2014
Isabella 2013
Isabella 2012
Isabella 2011
Isabella 2010
Isabella 2009
Isabella 2008
Isabella 2007
Isabella 2006
 
CampForever 2010
CampForever 2008
 
Doréma 2008
Doréma 2007
 
DWT Telte 2015
DWT Telte 2014
DWT Telte 2013
DWT Telte 2012
DWT Telte 2011
DWT Telte 2010
DWT Telte 2009
DWT 2008 nyheder
DWT Telte 2008
DWT Telte 2007
DWT Telte 2006
 
Gerjak 2008
 
Inaca 2008
Inaca 2006
 
Kampa 2015
Kampa 2014
 
Svenske Telt 2015
Svenske Telt 2014
Svenske Telt 2012
Svenske Telt 2011
Svenske Telt 2010
Svenske Telt 2009
Svenske Telt 2008
Svenske Telt 2007
Svenske Telt 2006
 
Trigano 2014
 
Ventura 2015
Ventura 2014
Ventura 2013
Ventura 2011
Ventura 2010
Ventura Basic
Ventura 2009
Ventura 2008
Ventura 2007
 
Walker 2015
Walker 2014
Walker 2013
Walker 2012
Walker 2011
Walker 2010
Walker 2009
Walker 2008
Walker 2007
Walker 2006
Diverse emner
Forteltet
A-mål
Fast gulv (2007)
Fast gulv (2004)
Fast trægulv
Inspireret af...
Fortelt-varmer
Gulvtæppe
Kongeligt besøg
Nyheder om fortelte
Shadow solstykke
StandBy telt
Teltmesteren
Vask af fortelt
Vedligeholdelse
Forteltet og vintervamping
Vinterforteltet
Gode råd til vinter
Fastliggerteltet skal tages ned om vinteren
Husk at se til dit fortelt om vinteren
Vinter stiller store krav
Vintercamping
Videoklip
 
 
Fortelt-fabrikanter
DWT
Isabella
Walker

Ventura Basic - Ekstra lette rejsefortelte

Ventura Basic er en af de store 2010 nyheder fra Isabella A/S i Vejle, som også producerer og sælge de utroligt populære Isabella fortelte. På en tur til Western Camp på Lolland, fik vi mulighed for at prøve en at af et nye modeller. Ventura Basic Medium er den mindste af de tre forskellige modeller.


Allerede ved afhentningen i Køge skilte det nye Ventura Basic fortelt sig ud fra andre fortelte. Bare én papkasse, der indeholdt både fortelte, pløkker og stænger. Og så vejer den kun 15,7 kg.


Efter at være kommet på plads, på en i øvrigt godt solsveden Western Camp, næsten som den brændte prærie "over there", skal det nyerhvervede Ventura Basic Medium slås op.


Først lægges der et Ground Cover ud foran campingvognen. Det viste sig senere at være en god ide, for den støvede grå jord ses meget tydeligt på det sorte og grå telt. Læg mærk til, at jeg har lagt mit fortelttæppe klar. Det er i hele vognens længde, og da jeg helst ikke vil klippe i det, må jeg ud og få fat på et nyt, som passer til bundmålet på rejseteltet.


I tasken finder du både telt, forstykke, stænger, vejledning og pløktaske.


Der følger 5 stænger med denne model. To i aluminium og 3 fiberstænger (eller stangsæt), der hver holdes sammen af en elastiksnor. I pløktasken ligger der 24 pløkke af plastic og 25 af stål. Det er ca 1/3 mere end vi brugte. Start med at sætte fodstykket på campingvognen.


Det er ikke svært at trække Ventura Basic på teltskinnen. Men jeg kunne godt tænke mig en enkel afmærkning af "indad" og "udad" på tilslutningsvulsten. For her første gang var det faktisk ret svært at regne ud, og så er der jo ikke andet at gøre end tage det af igen og sætte det rigtigt på. Og så afmærke det selv, når jeg tager det ned. Læg mærke til at jeg har gjort de to lange finerstænger klar.

Det er i øvrigt her du kommer til at afgøre den endelige placering af fortelte, og om du kan undgå at dække for et af dens vinduer. Det kunne vi ikke undgå på vores Fendt, så det blev et fra rundsiddegruppen bagerst i vognen som tabte det opgør.


Her er fiberstængerne sat på plads i de udvendige stangkanaler. Det er faktisk ret nemt, også alene, men er der en hjælpende hånd, der kan holde den ene stang på plads, mens man tilslutter stangenden i pløkøjet, så er det det nemmeste. Husk at have hammer og pløk klar ved hjørnet, ellers kommer du til at starte forfra.


Når de udvendig stænger er sat på plads, så skal aluminiumsstængerne placeres så de kan klemme tættepuderne ind mod siden af campingvognen. Det er ret nemt at få dem ind i stangkanalen, der lukkes med burre. Længden af stangen kan tilpasses efter behov.


Når aluminiumsstangen er sat på plads og tilpasset i længden, så skal der pløkkes. De nye elastiske pløkstropper er meget nemme at have med at gøre. Vi må håbe at de holder lige så længe som der gamle gummiringe og som IsaFlex stropperne.


Efter at have indersiden på plads, sætter jeg den sidste udvendige stang på  plads. Den går vandret rundt om teltet over vinduerne. Der er stanglommer inde ved siden af campingvognen, og små kroge af plast, som holder den på plads. Enkelt og praktisk.


Her kan du se at jeg har trukket den vandrette stang ind under de to store skråstænger.


Nu skal der pløkkes færdig. Først skal hjørnerne gøres klar. I den ene side prøver jeg at holde teltets forskellige sidestykker så lodrette som muligt ved at trække gummistroppen næsten lige ned. Hvis du ikke slår pløkken helt ned i jorden (modsat det jeg har gjort her), så er det let at afmontere hver af de tre teltsider, hvis det skulle blive for varmt.


I det modsatte hjørne prøver jeg at samle sidestykkernes stropper hen over stangfæstet. Måske vil det sikre det ekstra meget, hvis det skulle blæse op. (Det gjorde det i øvrigt på andendagen af turen på Lolland.)


Når hjørnerne og siderne er på plads, skal du huske at justere hjørnestropperne, så teltdugen ikke står og blafrer for meget. Det var nu ikke særligt nødvendigt på denne tur.


Så skal den indvendige græskant sættes på plads. Jeg har altid haft det lidt svært med at få det til at se ordentligt ud i hjørnerne. Både fordi jeg synes der er for mange stykker, og fordi jeg ikke kan få mig selv til at slå hul i græskanten under de inderste pløk-øjer. Så her vælger jeg, som sædvanlig, at udelade pløkkerne i hjørnerne, og lade fortelttæppet holde hjørnestykkerne på plads.


Instruktionen fortalte ikke noget om hvordan de udvendige barduner skal placeres. I Venturas brochure på nettet kan jeg se, at de skal vende udad. Men da bardunerne er sorte (det ser faktisk ret godt ud), og er svære at se for børn der løber forbi, vælger jeg at lade dem krydse hinanden foran forteltet. Og der virkede udmærket - også under et meget kraftigt tordenvejr, der gav vindstød af mindst kulingstyrke.


Her ser du det indvendige gardin lynet på plads hen over myggenettet. På vinduet til højre er det lynet af, og rullet sammen i bunden af vinduet.


Ventura Basic Medium er syet i tyndt polyestermateriel, der kan klare et vandsøjletryk på 3000 m.m. Der er masser af ventilationsmuligheder. Enten ved at åbne helt eller delvis for siderne. (Læg mærke til det halvt dækkede vindue på campingvognen)


Eller ved at først rulle det inderste gardin på vinduet helt ned, samtidig med at du ruller vinduesfolien ned udvendigt. Så er der god ventilation igennem myggenettet - uden at irriterende insekter invaderer teltet.


Når myggenettet og det indvendige gardin er slået ned, er der ganske rart på en solrig sommerdag.


Her ser du vinduerne indefra, med vinduesfolien på sin plads foran myggenettet -10 minutter før Vorherre vander det sydlige Lolland i en god halv time.


Der er selvfølgelig ingen problemer med at holde teltet tæt. Men oppe på det øverste stykke, der næsten er helt fladt, kan der godt samle sig en pæn lille pyt. Og nok til at man ikke skal stå foran teltet, hvis nogen skulle finde på at hæve telttaget, så vandet kan løbe af.


Den tværvendte stang fungere også godt som tørrestang for badetøj og håndklæder.


Hvis du har haft vinduesfolien rullet ned, så skal du huske at feje støv og nedfaldende plantedele væk, inden du lyner vinduet på plads.


Det lille fortelt indeholder mange smart finesser, men afslutningsdelen på den vandrette teltstang falder let af. Her er der behov for enten en limklat eller en eller anden form for mekanisk sikring som tape, lim eller lign.


Det er ikke svært at få Ventura Basic tilbage i teltposen. Bare du husker at folde teltet i en bredde, der ligger lidt under længden på telttasken.


Her er telt, stænger, pløkpose og fodstykke lagt tilbage i teltposen.


Alt i alt er Ventura Basic Medium er godt, let og hurtigt opsat rejsetelt for to. Den første dag var der ingen synderlig respons på vores nye model. Men på dag 2 kom mange forbi og skulle lige "se og høre mere om det." Den vejledende udsalgspris for den mindste model er 2.450 kr, og det var der enkelte som ikke ville tro på. I hvert fald ikke, hvis det var produceret af vores jyske venner. En pris, der her midt på sommeren har betydet restordre ved flere forhandlere.


Ventura Basic Medium er den mindste model. Her ser du Ventura Basic Large, der har et bundmål på 220 x 330 cm, og som koster 3.098 kr. Største model er Ventura Basic X-Large, som måler 220 x 350 cm, til en pris af 3.350 kr.
Klik her og se mere om de nye fortelte på Veturas hjemmeside.

Skrevet af: Jens-Peder Rasmussen
© www.campingferie.dk 2010